Usporedba destilatora vode

Kupnja destilatora vode može biti iznimno zamarajući proces ako se ne upustite u čisto jednostavne tehničke detalje koji su bitni kod samog destilatora. Kao prvo zagrijana voda i para ne bih smjeli biti u kontaktu u niti jednom trenutku sa plastikom ili aluminijem kao što je to slučaj kod nekih destilatora. Drugo, treba obratiti pažnju na garanciju, snagu grijača i vrijeme trajanja ciklusa destilacije te dodatnog pribora u paketu kao i cijene rezervnih dijelova.

Naša potraga

Daleke 2012 upoznati sa problemima visokih cijena Megahome destilatora, ali i problematike jedne renomirane tvrtke sa uvozom kineskog modela, imali smo dugu i zahtjevnu potragu za nižom cijenom destilatora ali zadržavanje kvalitete istog.

2013. pronašli smo odličnog dobavljača u Kini i u dogovoru sa njime dizajnirali ga na način da doslovno svaki dio koji je u kontaktu sa vodom je od nehrđajučeg čelika, te čak tada su i lopatice ventilatora bile aluminijske (čvršće) nego plastične koje je u to doba imao Megahome. Također na izlazu pare gdje se skupljala voda u to doba Megahome je imao plastične nosnice dok je naš model već krenuo sa modelom od inoksa. Na neki način Megahome je upravo zbog toga unaprijedio svoje modele i napravio staklene spremnike za filtere u nosnici i izbjegao kontakt sa plastikom.

Ohrabreni kvalitetom destilatora započeli smo aktivniju prodaju na US tržištu preko Amazona, te i nešto po Europi, pa evo i jedan komentar od Keung Man iz Nizozemske. To je čovjek koji je prije 15-ak godina prodao svoj unosan biznis prodaje aparata i hrane za sirovu prehranu u Nizozemskoj te organizirao potom i vrhunske čokoladne party-e bez alkohola isključivo za sirovojelce koji su postali iznimno popularni. On koji je isprobao mnoge mnoge destilatore za naš govori:

"this is the best water distiller i tried and i have tried many brands because i believe that drinking distilled water is essential to optimal health the water coming out this distiller is the best in terms of taste, 'feeling of softness' also the price is unbeatable for the quality you are getting (maximal stainless parts)"

Pogledajte njegov kratki osvrt na destilatore (na engleskom)

2019. godine smo radi bogatije ponude uvrstili i Megahome destilator - naravno kao i uvijek, uz naš moto, povoljnije od drugih! Također sa mogućnošću odabira SVA tri modela.

2021. godine smo odlučili nauštrb produljenja procesa ciklusa 4 litre vode sa 4 sata na ukupni 5 sati ipak smanjiti jačinu grijača sa 750W na 565W, a sve radi dugotrajnosti uređaja i preko 6 godina te smanjenja temperature vode na izlazu ukoliko želite piti vodu odmah.

2021. godine također smo omogučili i kupovinu Megahome destilatora od SS316 materijala za samo 200 kn više.

Usporedba destilatora vode

Megahome destilator vode
310,00 €
LIFENERGY Pro destilator
190,00 €
Porijeklo Taiwan tj KINA KINA
Marka destilatora Megahome LIFEENERGY
Kučište bijelo, brušen SS304 nehrđajući čelik bijelo, plavo, SS304 brušen nehrđajući čelik
Model bijeli, crni, srebrni
moguć SS316 materijal
bijeli, crni
moguć auto model (alkohol)
Nosnica za filter Plastika uz staklenu posudicu SS304 zavaren laserom
Ventilator lopatice Plastika Aluminij
ljepši osjećaj i dizajn
konzistentniji protok zraka
Hladnjak Aluminij
prekriven sa SS304
Aluminij
prekriven sa SS304
Grijači podjednako grijanje
580W ispod lonca
podjednako grijanje
565W ispod lonca
Potrebno vrijeme ciklusa 5,5 sati = 3,19 kw po ciklusu 5,5 sati = 3,20 kw po ciklusu
Posuda staklo - 4 litre staklo - 4 litre
Držač posude Plastika - učrvrščena inoxom Plastika - učrvrščena inoxom
Kapica za sakupljanje vode Staklo Staklo
Osigurač Termalni prekidač i osigurač preko 106C Termalni prekidač i osigurač preko 106C
Dodatno zadovoljstvo Osjećaj brenda i nešto bolji izgled GARANCIJA NAJPOVOLJNIJE KUPNJE

Na trištu postoje i skuplji destilatori? U čemu je kvaka?

S obzirom da u ovakvom tipu proizvoda po nama se može mjeriti jedino dijelovi, garancija i cijena - možemo samo reći, ako je nešto skuplje ne mora značiti da je i bolje! U ovom slučaju je razlika samo u pričanju priča i onoga što vi na kraju plaćate. LIFENERGY je otvorio svoja vrata sa povoljnim kvalitetnim uređajima ZBOG VAS. I tu je jedina kvaka...

Manje slabiji grijači, dulje vrijeme trajanja ali kao bolja temperatura vode?

Voda koja izađe iz destilatora sa 750W grijačima nešto je toplija, ali pitka već za 15 minuta. Slabiji grijači u destilatorima postoje radi smanjenja rizika proizvođača. Na štetu korisnika jer oni sada TROŠE VIŠE struje za DULJE ČEKANJE na istu količinu destilirane vode. Ipak smo i mi 2021. odlučili prodavati modele sa 565W grijačima.

Za koji destilator da se odlučim na kraju?

Megahome destilator je 'brend' na svjetskom tržištu i sa njime ne možete pogiješiti (iako naravno kao i svaki uređaj ima boljke). Posebno ako želite model od SS316 materijala, niti jedan drugi destilator ga nema u ponudi. LIFEENERGY model je tu za one koji razmišljaju i žele platiti manje. Uz našu već dovoljno isprobanu servisnu podršku, garancije i do 6 godina, te dostupnosti i pristupnost osoblja na mobitele, helpdesku, emailu, servis u Črnkovcu - imamo dovoljno pravo reći da bez obzira na vaš izbor brenda TU SMO ZA VAS te da kupovinom bilo kojeg uređaja postajete naš partner 🙂

Preuzmi naš cjenik u PDF ili XLS formatu
;
WhatsApp