Vulcanus® Pro roštilji za cijeli život



Vulcanus® roštilji imaju jedinstven dizajn zaštićen patentom. Tijelo roštilja izrađeno je od otpornog čelika COR-TEN, koji ima dug vijek trajanja i može izdržati sve vanjske uvjete. Unutarnje ložište obloženo je akumulacijskom keramičkom jezgrom za bolju cirkulaciju vrućeg zraka, toplinsku stabilnost i smanjenu potrošnju drva. Ako živite u hladnijim područjima ili roštiljate tijekom cijele godine, ovo je definitivno jedini pravi izbor za vaše druženje i okupljanje oko roštilja.

 

 

Zahvaljujući svom četvrtastom obliku, roštilj ima do ⅓ veću površinu od uobičajenih okruglih roštilja. Dvije zone grijanja također vam omogućuju istovremeno pečenje mesa, sira i povrća

Opcije kuhanja

Na Vulcanus® roštiljima možete pripremati hranu tijekom cijele godine. Jaja za doručak, odresci za ručak i jednostavno lonac gulaša navečer s prijateljima ili obitelji.

Specite meso, povrće, sireve, kobasice i jaja. Zahvaljujući različitim zonama grijanja, biftek možete ostaviti da se odmara dok pripremate svježe povrće.

Čelična ploča za pečenje

Za pečenje svih vrsta namirnica - mesa, ribe, povrća, tijesta, sireva ili jaja. Također se može koristiti za kuhanje u loncu ili pečenje na tavi.

Središnja rešetka za kuhanje

Središnja rešetka može se koristiti za kuhanje na izravnoj vatri ili pečenje na vrućem žaru. Može se koristiti u ravnini sa pločom li podići pomoću nastavka na višu razinu. Opremljena je kružnim držačem za lonac te savršena je za kuhanje u woku od lijevanog željeza. Baš kao što možete staviti posude na samu ploču za pečenje, možete istovremeno i na ovu rešetku.

 

Što je to COR-TEN?

Tijelo roštilja Vulcanus® izradena je od posebnog visokokvalitetnog celika pod nazivom COR-TEN, s patinom boje rubina. COR-TEN se prvobitno koristio u brodogradnji, zbog svoje otpornosti na mokro i slano okruženje. Stoga se ne morate brinuti o tome gdje ce te ga postaviti i držati, cak i pored mora ili na mrazu. Izgleda prirodno, ekološki prihvatljivo i uvijek ce izgledati kao nov. Ukoliko roštilj nije natkriven radi zaštite same ploče za pečenje, izrađene od čelika za kotlove, koristi se poklopac od nehrđajućeg čelika dostupan kao dodatak

  • Jedinstven patinirani izgled.
  • Minimalno održavanje.
  • Otporan na sve utjecaje okoliša.
  • 100% ekološki prihvatljiv.
 

Materijal koji sporo otpušta toplinu

Možete uživati ​​na svom Vulcanus® roštilju tijekom cijele godine. Ima izvrsnu toplinsku stabilnost i manju potrošnju goriva u usporedbi s drugim roštiljima. To osiguravaju unutarnje šamotne ploče od 38kg u središtu 'vulkana' precizno oblikovane da optimalno oblažu samu središnju komoru za loženje te i dugo nakon izgaranja žara otpuštaju toplinu.

Certifikati

Ploče i rešetke Vulcanus® roštilja imaju certifikat EU sukladnosti za materijale u kontaktu s hranom. Njihova upotreba za pečenje stoga je 100% sigurna i ne treba se bojati da će se tijekom pečenja u hranu ispustiti ikakve štetne tvari.

Proizvedeno u Europ

COR-TEN se uvozi iz Italije, gdje imaju bogato iskustvo s materijalom i njegovim otpornim svojstvima. Keramičku jezgru sa sporim otpuštanjem topline za Vulcanus® je po narudžbi proizvela njemačka tvrtka. Sam roštilj se izrađuje u Češkoj, uglavnom ručno
 

Roštiljanje i po zimi

Sa 38 kg keramike obloženog ložišta koja sporo otpušta toplinu, ovaj vam roštilj nudi nenadmašnu toplinsku stabilnost čak i u najhladnim područjima poput sjeverne Europe, uz smanjenu potrošnju goriva.

Zdravije bez dima od ulja

Roštilj ima jedinstveni sustav za odvodnju masnoće sa rubova te zdravo roštiljanje bez prisutnosti kancerogenih tvari postaje realnost.

Čiste ruke cijelo vrijeme

Lako otresite pepeo u i iz integrirane posude bez prljanja ruku tijekom cijelog roštiljanja.
 

Koje gorivo mogu koristiti u Vulcanus® roštilju?

Praktički možete koristiti bilo koju vrstu drveta, pod uvjetom da je razina preostale vlage manja od 20%. Drvo stoga treba biti dovoljno osušeno. U suportnom dim i katran prilikom sagorijevanja biti će povećan zbog čega roštilj nije 'dobar' a također smanjuje se i njegova toplinska učinkovitost. Preporučamo korištenje tehnički osušenih cjepanica izrezanih na 33 cm duljine, koje možete kupiti u bilo kojoj trgovini za vrtove i građu. Može se naravno koristiti i ugljen.

Koji Vulcanus® roštilj odabrati?

Vulcanus® roštilji se proizvode identičnom tehnologijom na identičan način – razlike su u veličini i debljini ploče za pečenje, te konstrukciji postolja vezano na visinu i mogućnosti pohrane i prostora za rad.

 

Preuzmi naš cjenik u PDF ili XLS formatu
;
WhatsApp