Objavljeno u
lifeenergy.Vulcanus® roštilji imaju jedinstven dizajn zaštićen patentom. Tijelo roštilja izrađeno je od otpornog čelika COR-TEN, koji ima dug vijek trajanja i može izdržati sve vanjske uvjete. Unutarnje ložište obloženo je akumulacijskom keramičkom jezgrom za bolju cirkulaciju vrućeg zraka, toplinsku stabilnost i smanjenu potrošnju drva. Ako živite u hladnijim područjima ili roštiljate tijekom cijele godine, ovo je definitivno jedini pravi izbor za vaše druženje i okupljanje oko roštilja.
Zahvaljujući svom četvrtastom obliku, roštilj ima do ⅓ veću površinu od uobičajenih okruglih roštilja. Dvije zone grijanja također vam omogućuju istovremeno pečenje mesa, sira i povrća
Opcije kuhanja
Na Vulcanus® roštiljima možete pripremati hranu tijekom cijele godine. Jaja za doručak, odresci za ručak i jednostavno lonac gulaša navečer s prijateljima ili obitelji.
Specite meso, povrće, sireve, kobasice i jaja. Zahvaljujući različitim zonama grijanja, biftek možete ostaviti da se odmara dok pripremate svježe povrće.
Čelična ploča za pečenje
Za pečenje svih vrsta namirnica - mesa, ribe, povrća, tijesta, sireva ili jaja. Također se može koristiti za kuhanje u loncu ili pečenje na tavi.
Središnja rešetka za kuhanje
Središnja rešetka može se koristiti za kuhanje na izravnoj vatri ili pečenje na vrućem žaru. Može se koristiti u ravnini sa pločom li podići pomoću nastavka na višu razinu. Opremljena je kružnim držačem za lonac te savršena je za kuhanje u woku od lijevanog željeza. Baš kao što možete staviti posude na samu ploču za pečenje, možete istovremeno i na ovu rešetku.
Što je to COR-TEN?
Tijelo roštilja Vulcanus® izradena je od posebnog visokokvalitetnog celika pod nazivom COR-TEN, s patinom boje rubina. COR-TEN se prvobitno koristio u brodogradnji, zbog svoje otpornosti na mokro i slano okruženje. Stoga se ne morate brinuti o tome gdje ce te ga postaviti i držati, cak i pored mora ili na mrazu. Izgleda prirodno, ekološki prihvatljivo i uvijek ce izgledati kao nov. Ukoliko roštilj nije natkriven radi zaštite same ploče za pečenje, izrađene od čelika za kotlove, koristi se poklopac od nehrđajućeg čelika dostupan kao dodatak
- Jedinstven patinirani izgled.
- Minimalno održavanje.
- Otporan na sve utjecaje okoliša.
- 100% ekološki prihvatljiv.
Materijal koji sporo otpušta toplinu
Certifikati
Proizvedeno u Europ
Roštiljanje i po zimi
Zdravije bez dima od ulja
Čiste ruke cijelo vrijeme
Koje gorivo mogu koristiti u Vulcanus® roštilju?
Praktički možete koristiti bilo koju vrstu drveta, pod uvjetom da je razina preostale vlage manja od 20%. Drvo stoga treba biti dovoljno osušeno. U suportnom dim i katran prilikom sagorijevanja biti će povećan zbog čega roštilj nije 'dobar' a također smanjuje se i njegova toplinska učinkovitost. Preporučamo korištenje tehnički osušenih cjepanica izrezanih na 33 cm duljine, koje možete kupiti u bilo kojoj trgovini za vrtove i građu. Može se naravno koristiti i ugljen.
Koji Vulcanus® roštilj odabrati?
Vulcanus® roštilji se proizvode identičnom tehnologijom na identičan način – razlike su u veličini i debljini ploče za pečenje, te konstrukciji postolja vezano na visinu i mogućnosti pohrane i prostora za rad.