Vodič za kupovinu blendera

Kako izabrati najbolji blender s obzirom na vaš budžet i potrebe? Ovo je svakako jedno od najtežih pitanja i zato smo se potrudili sastaviti najbolji vodič za kupovinu blendera, koji će na jednom mjestu ponuditi najbolje lifeenergy blendere za pripremu sokova, namaza, sirovih kolača… svega što poželite.

Razmišljate o najosnovnijim modelima i jeftinijim blenderima?

Takvi blenderi su kao što i samo ime kaže, osnovni. S njima možete zaboraviti na pripremu smoothia od tvrđih namirnica, miksanje orašastih plodova, tvrdog povrća…. I dalje ćete moći pripremiti smoothie ali samo od najmekšeg voća.

  • Odlučili ste piti zdrave smootie ili proteinske shakeove i pitate se kako odabrati najbolji blender?
  • Želite izrađivati razne namaze od orašastih plodova, brašno, juhice ili pak sirove kolače?

Velika količina informacija dostupna je na internetu, izbori i razni savjeti, a vama opet svi ti blenderi, onako odokativno, izgledaju isto – ne bi nas začudilo da se osjećate zbunjeno!

Upravo iz tih smo vam razloga odlučili pružiti malu pomoć, olakšati i ubrzati kupnju te uštedjeti novac. U konačnici kupujete proizvod od kojeg očekujete osjećati se bolje, izgledati ljepše, mlađe i naravno zdravije, i sve to u skladu sa vašim budžetom.

Ono što se trebate pitati prilikom odabira blendera je:

Što želim pripremati sa svojim novim blenderom?

Jednostavni smoothie

Pretpostavimo da vam je namjera izrađivati samo jednostavne smoothie od banana, borovnica i sličnog mekanog voća koje nije potrebno previše usitnjavati (nešto što bi se već i običnim priborom za jelo moglo usitniti).

Mislimo da vam u tom slučaju može koristiti i najobičniji blender, nižeg cjenovnog ranga (od nekih 200tinjak kuna, mada ih se može naći i po cijeni od 900 kuna), kojeg možete kupiti u obližnjem dućanu.

Ovdje vam samo želimo napomenuti da se zbog manje snage motora jeftiniji blenderi puno brže zagrijavaju, a grijanjem se na žalost uništavaju hranjivi sastojci namirnica. Ako sada pretpostavimo da vam je prilikom kupnje blendera na pameti bila zdravija prehrana koja utječe na cijeli vaš organizam, kako iznutra tako i izvana, blendanjem namirnica sa blederom manje snage od 1000W nemate preduvjete za efikasnu apsorpciju hranjivih sastojaka iz namirnica niti za dobru probavu.

Također razmislite i o tome koliko često ga namjeravate koristiti, koliko imate članova obitelji koji će ga također koristiti, a uz to je ne manje bitna i garancija koju dobivate na proizvod. Obično to kod blendera nižeg cjenovnog ranga nije više od godine dana.

Zaključak: ukoliko će te često koristiti blender, na duži period puno više vam se isplati nešto JAČI blender (barem 1000W) sa dužom garancijom!

Sve vrste smoothia, namazi, sirovi kolači, juhice

Odlučili ste da je dosta sa pecivima i pekarskim proizvodima za doručak! Konačno vam je sve jasnije i jasnije da ljudski organizam nije stroj koji se ne može pokvariti, da je za sjajan izgled kože potrebno i nešto drugo osim skupih kremica…… Želite sebi i svojoj obitelji pripremati zdrave smoothie koristeći sve voće, tvrde zelene namirnice, orašaste plodove, bez brige možete li neki recept sa interneta skinuti kao pravi sirovi kuhar…..

Sve to možete napraviti sa blenderom motora snage 1000 w i više!

Zašto blender jake snage?

  • sa blenderima veće snage možete blendati skoro sve vrste namirnica; voće, zeleno tvrdo povrće, orašaste plodove, smrznute namirnice, pripremati namaze, juhice….što god vam želudac poželi
  • u slučaju da ne volite neku namirnicu, nije vam baš fina kao recimo nekima grejp (nama je fin), gorak je.. možete ga pomiješati sa orašastim plodovima, dodati malo đumbira i tako se izgubi gorčina, dobijete smoothie bez grudica, komadića koji se nisu uspjeli samljeti... jednostavno sokić predivne teksture i okusa
  • imate priliku pripremati smoothie pune vitamina, aminokiselina i esencijalnih ulja koja se na to vežu, popiti nešto što nikada ne biste inaće jeli sirovo kao npr. zeleno od mrkve, puno sunčeve energije! Ujedno zbog snage motora takve namirnice se samelju do sitnih sitnih vlakana i dalje izvrsno za vašu probavu iako sirovo bez gubitka hranjivih vrijednosti
  • zbog kvalitete motora snažnijih blendera garancijski rok je od 5 ili 7 godina, a na neke blendere čak i 10 godina

Naša iskrena preporuka

Poklonite si kvalitetan blender i s njime pripremajte sve što vam srce (ili želudac) poželi, koristite ga uz 7 ili više godina garancije – u konačnici to je puno povoljnija kupnja od kupovine slabijeg blendera, puno kraćeg vijeka trajanja i garancije, sa kojim možete pripremati samo mali dio onoga što želite i što je potrebno vašem organizmu i zdravlju

Pošto i među blenderima koji imaju jaču snagu motora postoji razlika u cijenama potruditi ćemo se objasniti zašto je tome tako. One su prvenstveno tehničke naravi, kao cijena, tehnički detalji i snaga motora, no vrlo poželjno je gledati i na samu DULJINU GARANCIJE.

Zašto postoje tolike razlike u cijeni blendera snage iznad 1000 W?

Da vas previše ne zamaramo sa tehničkim karakteristikama (možete ih pogledati kod svakog proizvoda zasebno)… onako jednostavno rečeno… razlika je u tipu i snazi motora te dizajnom i funkcionalnostima.

Skuplji blenderi imaju indukcijske motore i koriste istosmjernu struju, oni nemaju četkice koje se troše vremenom nego rade na magnet sa postojanom snagom neovisno o opterećenju. Karakterizira ih dugovječnost, mogu održavati konstantu brzinu okretaja bez obzira na tvrdoću namirnica i znatno, znatno su tiši… troše manje struje imaju bluetooth koji vam omogućuje povezivanje blendera sa vašim pametnim telefonom i slično...

Pouzdani ali razigrani, snažni ali nježni, dugotrajni i brzi – u lifeenergy ponudi izaberite blender za jutarnji smoothie ili tortu u ponoć! Poklonite si još jednog ljubimca koji vas sigurno neće iznevjeriti.

vrhunski BLENDERI na lifeenergy

Pogledajte lifeenergy ponudu blendera uz koje dobivate osobnu podršku i servis, savjete i recepte, dugu garanciju i ono što je najbitnije, kvalitetan i pouzdan proizvod.

Radi boljeg razumijevanja i vaše lakše odluke napravili smo detaljnu usporedbu svih blendera iz naše ponude i njihovih prednosti.

EXTRACTOR 1000
Magic Factory 1000W
garancija 1-7 godina
info

Extractor 1000 - nutri bullet

120,00 €

PREDNOSTI
prenosiv, lagan za upotrebu i pranje

DETALJI
ABS kučište metalik sivo sa crnim praktičan KLIK KLAK sustav spajanja BPA free tri posude, 1 l i dvije po 0,8 l sa dva poklopca za pijenje 6 noževa ekstraktor set

ZAKLJUČAK
Za sve one koji nemaju mjesta u kuhinji za velike blendere, koji žele praktičnost i prenosivost a pritom ne žele kupovati slabe blendere od 600W te platiti samo 100 kn više za uređaj koji će im i zelene sokove napraviti kaok treba.

SmoothieBarmen SB2186
1800W
garancija 5 godina
info

AUTO ECOBLENDER by smoothiebarmen

280,00 €

PREDNOSTI
elektronička tipkovnica
info
automatski programi
info
postojanost
info

DETALJI
ABS kučište srebrno i zlatno
Elektronička tipkovnica
BPA free 1,5 litre kvadratna posuda
čelični dvodjelni noževi, 250 kn zamjenski set

ZAKLJUČAK
Provjeren model za ugostiteljstvo ali bez mogućnosti izrade sirovih kolača i namaza.

LIFEENERGY LOHAS
1500W
garancija 7 godina
info

LOHAS blender by lifeenergy

285,00 €

PREDNOSTI
kontrola brzine vrtnje
info
najljepši dizajn
info
sigurnost
info

DETALJI
ABS kučište crno, bijelo, crveno
Manualna tipkovnica
BPA free 2 litre orkugla posuda
čelični dvodjelni noževi, 200 kn zamjenski set

ZAKLJUČAK
BEST BUY odnos cijene, kvalitete i garancije. Provjerena kvaliteta 9 godine na HR.

VEGAVITA VBL1000
2200W
garancija 5 godina
info

VegaVita Pro blender

370,00 €

PREDNOSTI
izbor posude 3 litre ili 2 litre
info
velika snaga
info
upotreba u kuhinjama
info

DETALJI
ABS kučište crno, bijelo, crveno
Manualna tipkovnica
BPA free 2 ili 3 litre orkugla posuda
čelični dvodjelni noževi, 250 kn zamjenski set

ZAKLJUČAK
Preporuka za ugositelje (u kuhinji). Provjerena kvaliteta 6 godina na HR.

A sada malo posebniji blenderi... tiši rad, dugotrajniji, jači okretni momenti, drvena kučišta, dizajn, bluettooh

 

CI BS7 Premium Quatro blender
2940W
garancija 10 godina
info

CI BS7 Premium Quattro blender

545,00 €

PREDNOSTI
dvije posude
info
postojan i tih rad motora
info

ZAKLJUČAK
Iznimno povoljan blender s obzirom na garanciju i snagu. BEST BUY u klasi!

GREENIS smart power blender
1400W
garancija 10 godina
info

GREENIS smart power blender

750,00 €

PREDNOSTI
bluetooth
dizajn
postojan i tih rad motora

ZAKLJUČAK
Uz "stajliš" dizajn i primjenu novih tehnologija Greenis Smart Power blender predstavlja jedan od vrhunskih blendera za dizajnerske kuhinje

Catler vacuum blender
1500W
garancija 2-4 godina
info

Catler vacuum blender

300,00 €

PREDNOSTI
vakum prilikom izrade
info

ZAKLJUČAK
Odličan blender provjerenog brenda za ulazak u svijet blendanja sa vakumom!

KoMoMix+ blender
1400W
garancija 2 godine

KoMoMix+ blender

580,00 €

PREDNOSTI
drveno kučište
info
proizveden u Austriji
info

ZAKLJUČAK
Za ljubitelje blendanja u vikendicama, odlično rješenje!

Preuzmi naš cjenik u PDF ili XLS formatu
;
WhatsApp