Zeleni život vege mama



Uskoro nova kuharica/edukacijska knjiga/priručnik Zeleni život vege mama - riznica znanja o biljnoj prehrani temeljenoj na (novim) znanstvenim činjenicama, nadasve jedinstvena jer detaljno obrađuje prehranu svih dobnih skupina, trudnica i dojilja te je prilagođena alergičarima.

Knjigu izdaju Ivana Šimić, mag. nutricionizma, i Iva Janeš, mag.oec., osnivačica Facebook grupe Zeleni život vege mama. Navedena grupa ima gotovo 4000 članova koji na dnevnoj bazi razmjenjuju iskustva, educiraju se i traže provjerene informacije.

Sredstva potrebna za izdavanje kuharice će se prikupljati kroz crowdfunding kampanju na renomiranom servisu Indiegogo.

U predfazi osigurano je već više od 400 podržavatelja, od entuzijasta, udruga, tvrtki do roditelja koji nestrpljivo čekaju prvu knjigu takve vrste u Hrvatskoj, ali i puno šire.

Ističemo i da će se dio knjiga donirati liječnicima pedijatrijske medicine, stručnim osobama obrazovnih institucija i nekim ministarstvima.

Zeleni život vege mama

Djeca su naše najveće blago. Činjenica je da suvremeno društvo pred nas stavlja izazove - od usklađivanja poslovnog i privatnog života do velikog protoka ne selektiranih informacija o prehrani. Na nama je velika odgovornost - usaditi pravilne navike koje će imati dugoročne pozitivne utjecaje kasnije u životu. Knjiga je stručnog karaktera, s provjerenim znanstveno utemeljenim izvorima informacija, pisana jednostavnim, razumljivim jezikom s puno praktičnog sadržaja i savjeta za primjenu u svakodnevnom životu.

Knjiga se bavi izazovima biljne prehrane, tako da su ciljana skupina roditelji vegetarijanci i vegani, trudnice, alergičari, liječnici, učitelji i odgojitelji koji imaju kontakte s vege obiteljima, ali i svi ostali koji žele obogatiti svoje jelovnike cjelovitim, biljnim namirnicama.

Knjiga se sastoji od tri dijela:

  • Edukativnog - gdje su stručno obrađene teme vezane uz biljnu prehranu poput najboljih izvora proteina, vitamina B12, kalcija, željeza, omege i mnogih drugih. Prikazali smo “tanjur” odnosno što sve treba sadržavati te kako pravilno obraditi žitarice i mahunarke. Posebna pažnja usmjerena je na prehranu trudnica, dojilja, dohranu i prehranu djece.
  • Praktičnog – u kojemu donosimo praktične savjete poput planiranja obroka i kako “ušparati” na pripremi, kako jednostavno klijati namirnice u svom domu, preko “male škole” zamjene za jaja i mlijeko (korisne informacije za alergičare) pa sve do trikova kako velike i male članove obitelji sprijateljiti s mahunarkama ili brokulom uz pomoć naših superjunaka.
  • Kuharice - mnoštvo šarenih recepata i jelovnika uz jednostavan opis i dodatne trikove kako učiniti jelo prikladnim za alergičare ili osobe koje slijede bezglutenski način prehrane. Uz recepte donosimo i iskustvo te primjere jelovnika drugih “zelenih mama“.

 

[efb_likebox fanpage_url="https://www.facebook.com/zelenizivotvegemama/" box_width="500" box_height="1000" responsive="1" show_faces="1" show_stream="1" hide_cover="0" small_header="1" locale="hr_HR"]

Ivana

Ivana

mag. nutricionizma at Zeleni život vege mama
Ivana

Zadnje od Ivana ( pogledaj sve objave)

Ivana
Budi COOL i komentiraj
Preuzmi naš cjenik u PDF ili XLS formatu
;
WhatsApp