Nada Rocco preporučuje sirovojelstvo



Nada Rocco jedna je od brojnih zagovornika prehrane sirovim povrćem i voćem uz koju je naravno i izliječila osteoporozu, popravila krvnu sliku, riješila se alergija, ali i masnih naslaga.

O tom životnom stilu i putu do njega napisala je u knjizi "Moje sirove strasti" u kojoj otkriva i svoje najdraže recepte u kojima možete ne samo zdravije se hraniti nego istinski i uživati.

Sa Nadom surađujemo dugi niz godina i možemo iskreno reći sve najbolje pohvale za angažman, trud, iskrenost i služenje koje zraći oko nje svakom njenom prezentacijom na kojoj smo imali prilike prisustvovati.

Pogledajte kratko njenu energiju na zadnjoj prezentaciji:

a pogledajte i ove preukusne kanape od krastavaca i paste rađene u LOHAS blenderu:

Njena kratka priča oko prelaska na sirovu prehranu je u nastavku, a za sve željnje znanja i savjeta ili samo znatiželjne vrlo rado će vam se javiti i popričati sa vama na 095 407 0880.

Nakon mjesec dana na sirovoj hrani moja je liječnica utvrdila da mi se krvna slika popravila do savršenstva. Nestale su alergije, bolovi u zglobovima i nemam više problema sa sinusima. Nakon četiri mjeseca osteoporoza se vratila u osteopeniju i spavam ko beba, veselo priča zagrebačka glumica Nada Rocco.

S prehranom bez termičke obrade počela je prije šest godina nakon predavanja Victorije Boutenko, svjetski poznate promotorice sirove hrane.

- Kupila sam dehidrator i blender koji su mi bili potrebni te krenula u ovu avanturu iz čiste znatiželje - objašnjava glumica i nastavlja:

- Bazu moje prehrane čine voće i povrće, bezglutenske žitarice, sve vrste algi, pčelinji proizvodi, razne klice te uvijek i nešto od superhrane: chia sjemenke, goji bobice, maca, guarana, acai i lukuma - govori Nada Rocco.

No sirovu hranu jela je samo godinu i pol - danas je jede samo ljeti, a ostatak godine kombinira ayurvedsku prehranu i makrobiotiku.

- Ne pržim namirnice nego ih kuham i parim te mislim da bi svi to trebali izbjegavati. Povremeno volim pripremiti ribu. Više volim plavu ribu, i to srdele, jer za razliku od velike plave ribe, u njima ima puno manji postotak teških metala koje inače možete izbaciti iz organizma stručkom svježega korijandra - ističe.

Čim je počela pažljivije razmišljati o prehrani i kvaliteti namirnica koje unosi u organizam, primijetila je i puno promjena.

- Poboljšala mi se koncentracija i imam puno više energije, sada imam i savršenu probavu te, što je vrlo značajno, izgledam i osjećam se mlađe - zadovoljno će Nada Rocco.

- Tako čistimo organizam od toksina, potičemo izlučivanje želučanih sokova i enzima zbog čega povećavamo iskorištavanje vitamina i hranjivih tvari iz namirnice, ali ipak treba biti oprezan - upozorava.

Ljudi s problemima s gihtom, štitnjačom i gušteračom trebali bi postupno uvoditi sirovu hranu i prilagođavati organizam, ali bi i trebali izbjegavati sirovi špinat i blitvu da izbjegnu grčeve. Najbolje se uvijek posavjetovati s liječnikom.

- Sa sirovom prehranom se može pojaviti i manjak cinka, proteina, ali i B-kompleksa pa treba uzimati te suplemente i dodavati protein konoplje - savjetuje nutricionistica. Smatra kako dugoročno sirova hrana ipak nije najbolja opcija jer organizmu treba i proteina iz mesa. Napominje kako valja biti jako oprezan jer se povrće mora dobro oprati u sodi bikarboni ili pustiti da odstoji u slanoj vodi.

Uvijek fit

Izbjegava slatko, brašno, rafinirani šećer, maslac i jaja. S njenim slasticama ne morate imati grižnju savjesti.

Pere se u otopini i obvezno se guli

Oprezno birajte organski uzgojene namirnice jer istraživanja upozoravaju na različite bolesti koje se mogu povezati s pesticidima i herbicidima, govori Nada Rocco. Kupuje domaću hranu, a kad ne kupuje od uobičajenih prodavača, voće pere u otopini od bijelog octa i sode bikarbone te obvezno guli koru.

p.s. od kada surađujem sa LIFEENERGY kada god mogu koristim i iOzone+ ozonator

Tajna mladolikosti nije samo hrana nego i dobro društvo te planinarenje

Praktički cijeli život sam aktivna i vježbam. Dugo sam igrala tenis, danas još i skijam, te obožavam šetati, govori glumica Nada Rocco.

Osim što je prije nekoliko godina promijenila način prehrane, višak energije i motivacije koji je osjetila kao posljedicu toga troši na fizičku aktivnost.

- Planinarim već više od dvadeset godina. Član sam planinarskog društva Vihor, a bila sam neko vrijeme i član INA-Naftaplina s prelijepim planinarskim iskustvima i druženjima s posebnim ljudima - prisjeća se.

S planinarskim društvom proplaninarila je sve planine na našem području od Triglava pa sve do dubrovačke Snježnice, a nisu joj strani ni Alpe ni Dolomiti na koje se popela sa svih mogućih strana.

- Danas se najviše volim zavući duboko u Velebit pa tamo brati biljke za čajeve i razna ulja, skupljati šumsko voće za prefine sokove te uživati u šetnjama, miru i tišini - otkriva vitalna glumica.

No, smatra, nije sve u fizičkoj aktivnosti.

Za dobar izgled i vitalnost zaslužno je više faktora, a osim aktivnog života i zdrave prehrane vitalna glumica pazi i na kozmetiku koju upotrebljava.

- Sve što stavljamo na našu kožu završi u nama - uvjerena je Nada Rocco te dodaje kako je za zdravu kožu i organizam prije svega važno unositi do dvije litre vode na dan jer je ona doista nezamjenjiva.

- Važno je i rabiti prirodnu kozmetiku. Neke kreme koje upotrebljavam napravila sam sama, a druge mi radi gospodin koji u njima rabi isključivo prirodne sastojke - objašnjava poznata glumica.

Prirodni sastojci i ekološki proizvodi nisu joj samo važni kod preparativne kozmetike nego i kod deterdženata.

- Puno toga se može napraviti i čistiti sodom bikarbonom. Ne treba puno novca trošiti na kupovne biodeterdžente jer neke možete i sami napraviti od prirodnih sastojaka - objašnjava glumica.

[efb_likebox fanpage_url="https://www.facebook.com/nada.rocco/" box_width="500" box_height="1000" responsive="1" show_faces="1" show_stream="1" hide_cover="0" small_header="1" locale="hr_HR"]
Budi COOL i komentiraj
Preuzmi naš cjenik u PDF ili XLS formatu
;
WhatsApp