Berkey® sustavi za filtriranje vodeBerkey. Mi smo ga konstruirali za ekstremne situacije, Vi ga koristite svaki dan

Berkey® Sustavi su snažni, samostojeći pročišćivači vode koji mogu stajati na kuhinjskom elementu ili na postolju. Jednostavno natočite vodu iz praktički bilo kojeg izvora u gornju posudu sustava a čistu vodu poslužite iz donje posude pomoću praktične slavine. Sustave je jednostavno koristiti - nema potrebe za strujom, alatom ili vodovodom. Uživajte u čistoj, ukusnoj, pročišćenoj vodi koja zadržava zdrave minerale potrebne vašem organizmu, za svega desetak lipa po litri.

Zlatni standard  kad je u pitanju gravitacijsko pročišćavanje vode

Berkey® sustavi opremljeni Black Berkey® člancima za pročišćavanje uklanjaju do 99.999% virusa i 99.9999% patogenih bakterija, dok istovremeno uklanjaju ili dramatično smanjuju sadržaj praživotinja, trihalometana, anorganskih minerala, teških metala, proizvoda farmaceutske industrije, pesticida, lakohlapljivih organskih spojeva, naftnih proizvoda, perfluoriranih kemikalija, hrđu, zamućenje, talog pa čak i radiološka onečišćenja. Svaki par dugotrajnih Black Berkey® članaka za pročišćavanje može obraditi do 22.700 litara vode (što odgovara cca. 5g uobičajene uporabe) prije potrebe za zamjenom. Ukoliko tako želite, na svaki Black Berkey® članak za pročišćavanje možete postaviti Berkey PF-2™ filter za redukciju fluora/arsena.

Prednosti koje pružaju veću slobodu

 • Nadzor i pouzdanje- preuzmite nadzor nad svojom pitkom vodom. Berkey® sustavi za pročišćavanje vode uklanjaju širok spektar potencijalnih onečišćenja, kako biste imali čistu savjest.
 • Uživate u svakom gutljaju - kada voda ima dobar okus, pijete je više. Uživajte u pročišćenoj vodi koja je zadržala korisne minerale potrebne Vašem organizmu.
 • Spreman za avanturu - Putujte svijetom, odvažite se na rutu ili se opustite uz jezero. Prijenosan i moćan, Berkey® sustav za pročišćavanje vode reducira štetna onečišćenja iz netretiranih izvora vode kao što su potoci, jezera i bare.
 • Kompetentan i u pripravnosti - Budite pripremljeni za eventualne prirodne katastrofe i iznenadne, izvanredne situacije. Berkey® sustavi za pročišćavanje vode mogu pročišćavati sirovu, netretiranu vodu, u situacijama gdje izvor pitke vode nije dostupan.

Tajna Berkey sustava

U kompaniji New Millennium Concepts, Ltd. želimo da nam kupci budu informirani o filtraciji vode. To će vama kupcima omogućiti donošenje informirane odluke o tako važnoj stvari kao što je voda koju pijete. Budući da je filtracija vode u stvari kompleksna znanstvena tema, nastojat ćemo, kada je god moguće, služiti se pojmovima koji su svima bliski, kako bi objašnjenje bilo lakše shvatiti. U proizvodnji Black Berkey® filter članaka primjenjuje se nekoliko metodologija.

MIKROFILTRACIJA

Prva crta obrane je u tome da se Berkey® članci za pročišćavanje sastoje od patentirane formulacije koja sadrži preko 6 različitih vrsta medija, koji se nalaze u vrlo kompaktnom matriksu koji sadrži milijune mikroskopskih pora. Ove su pore tako sićušne da stvaraju ono što mi nazivamo “mukotrpni put” kojim patogene bakterije, ciste, paraziti, herbicidi, pesticidi, organska otapala, lakohlapljivi organski spojevi (VOC), deterdženti, mutnoća, fini pijesak, talog i sedimentni minerali, loši okusi i mirisi moraju proći. Ovi su putevi tako tijesni da sva ta onečišćenja fizički jednostavno kroz njih ne mogu proći i postaju zarobljena, čime ih se eliminira iz vode koju pijete. Ovo je tzv. proces mikrofiltracije.

ADSORPCIJA

Nakon toga, naši mediji posjeduju jedinstvena svojstva adsorpcije i apsorpcije. Adsorpcija djeluje tako što nastaje ionska barijera slična površinskoj napetosti. Ovakva barijera se odlično slaže s mikroporoznim vodenim filterom jer na učinkovit način omogućuje da sićušne pore uklone i nečistoće manje od same pore. Upravo ovaj proces blokiranja je ono što omogućuje da Berkey® pročišćivač za vodu može ukloniti submikronske viruse koje druge marke filtera za vodu ne mogu ukloniti bez uporabe agresivnih kemikalija poput joda ili klora. Nadalje, ioni teških metala (molekule minerala) poput kadmija, kroma, bakra, olova, žive, aluminija i drugih opasnih teških metala uklanjaju se iz vode procesom ionske izmjene pri čemu ih medij privlači i mijenja električnim vezanjem na medij.

BRZINA PROTOKA

I konačno, Berkey® sustavi su tako učinkoviti u uklanjanju onečišćenja iz vode radi ekstremno dugog “vremena kontakta”. Drugi sustavi filtracije oslanjaju se na pritisak vode koji prisiljava molekule vode kroz članke pri tlaku od 4-6 bara. Tako će molekule vode biti u dodiru s medijem filtera tek na djelić sekunde. Usporedimo to s Berkeyem®, kod kojeg molekule koje prolaze kroz strukturu Black Berkey® članka lagano privlači gravitacija te su u dodiru s medijem članka dulje vrijeme. Već samim time medij Berkey® članka je učinkovitiji u hvatanju nečistoća. Ova je tehnologija razvijena, rafinirana i dokazana tijekom godina pomnog istraživanja i razvoja te testiranja provedenog od strane stručnjaka za pročišćavanje vode, istraživača i inženjera. Protok i vrijeme izloženosti vode mediju u Black Berkey® člancima kalkulirani su tako da se postigne najveći stupanj eliminacije potencijalnih onečišćenja iz vode koju pijete, bez obzira iz kojeg izvora ta voda bila.

Berkey® je uistinu posljednja riječ na području pročišćavanja vode!

 • ZDRAVLJE – Berkey® sustavi daleko nadilaze druge sustave filtracije jer uklanjaju viruse, štetne patogene bakterije, ciste i parazite baš kao i štetna kemijska zagađenja i nečistoće dok istovremeno zadržavaju životno važne minerale potrebne organizmu. Berkey sustavi pružaju uistinu najzdraviju, najčišću i najukusniju vodu do koje se može doći.
 • PRAKTIČNOST – Berkey® sustavi postavljaju se za par minuta - bez alata, struje, vodovodne instalacije ili odvoda. Uz to, rade jednostavno i jednostavno se održavaju.
 • EKONOMIČNOST – Berkey® sustavi su jednostavno najekonomičniji sustav za pročišćavanje vode koji se može nabaviti. Jedinstvena izvedba omogućuje da s lakoćom mijenjate ili čistite filter članke kada je to potrebno.
 • SNAGA – s lakoćom pročišćavaju normalnu vodovodnu vodu a opet, toliko su moćni da učinkovito pročišćavaju sirovu, neobrađenu vodu iz izvora kao što su udaljena jezera i potoci. Ne samo to, Berkey® sustavi idealni su sustavi za pročišćavanje vode kao pričuvno sredstvo u slučaju prirodnih katastrofa kao što su uragani, poplave, potresi, nestanak struje kao i lokalna i nacionalna izvanredna stanja kada može nedostajati obrađene pitke vode.
 • FLEKSIBILNOST – Berkey® sustavi su tako pogodni i jednostavni za uporabu da ih možete ponijeti bilo gdje: na ljetovanje, u lov i kampiranje, u studentsku sobu a idealni su za kamp kućice i plovila.
 • ELEGANCIJA – elegantni polirani inox 304 visoke kvalitete čini Berkey® sustave privlačnim dodatkom svakoj kuhinji ili domu. I uz to, svaki je sustav čvrst i izdržljiv.
 • PROVJERENA PROŠLOST – Uvijek jednako postojani i učinkoviti gravitacijski sustavi za pročišćavanje vode koji se koriste u Berkey® sustavima izdržali su test vremena. Gravitacijsku filtraciju koriste organizacije pomoći stanovništvu kao što je UNICEF, mirovne snage, međunarodna društva Crvenog Križa te misionari i djelatnici koji na razne načine pomažu stanovništvu u preko 140 zemalja diljem svijeta.

Berkey® tajna

Kako Berkey sistemi za pročišćavanje uklanjaju viruse, patogene bakterije, ciste i parazite te izvlače kemikalije koje uključuju herbicide, pesticide, organska otapala, hlapljive organske spojeve (VOC), deterdžente, mutnoću, mulj, talog, loše okuse i mirise? Ili, kako Berkey sistemi mogu reducirati teške metale poput kadmija, kroma, bakra, olova, žive aluminija i drugih nezdravih teških metala bez da uklone zdrave i korisne minerale potrebne organizmu?

Jedinstveni Berkey® dizajn kombinira starinski proces mikroporozne filtracije i modernu tehnologiju te najkvalitetnije materijale kako biste dobili najfiniji sustav pročišćavanja uopće dostupan. Mikro pore unutar Black Berkey® filter članka koji se može i čistiti tako su male da patogene bakterije jednostavno ne mogu kroz njih proći. Medij unutar članaka uklanja onečišćenja površinskim fenomenom zvanim „adsorpcija“ koji nastaje privlačenjem između molekula tvari i površine medija. Ovi ekskluzivni članci za pročišćavanje također su impregnirani i patentiranim apsorbirajućim medijem koji potiče IONSKU „apsorpciju“ onečišćenja unutar mikroporoznih elemenata.

Drugi razlog zašto su Berkey® sustavi tako učinkoviti u uklanjanju onečišćenja iz vode nalazi se u ekstremno dugom „vremenu kontakta“. Drugi sustavi filtracije oslanjaju se na pritisak vode koji tjera molekule vode kroz filter članke pri tlaku od 4-6 bara. Tako molekule vode dolaze u kontakt s medijem filtra tek na djelić sekunde. U usporedbi s ovim, molekule vode koje prolaze „krivudavi put“ strukture Black Berkey™ članka za pročišćavanje, nježno privlači sama gravitacija te u kontaktu s medijem filtra ostaju duže vrijeme. Ovo omogućuje filtru veću učinkovitost u preuzimanju zagađenja. Na primjer, ako biste bacili 100 čeličnih kuglica prema velikom magnetu neki bi se prilijepili a neki bi odskočili. Ali ako biste lagano smjestili kuglice na magnet većina bi se, ako ne i sve, prihvatile na magnet. Berkey® sustavi u potpunosti primijenjuju upravo ovo načelo.

Ova napredna tehnologija razvijana je, dorađivana i provjeravana tijekom godina ustrajnog istraživanja i testiranja koje su provodili stručnjaci za pročišćavanje vode, istraživači i inženjeri. Protok, odnosno vrijeme izloženosti unutar Black Berkey™ članka za pročišćavanje proračunato je tako da poluči najviši stupanj odvajanja štetnih kemikalija, virusa i patogenih bakterija koji se nalaze u prirodi a koje uzrokuje zagađenje od strane industrije i poljoprivrede.

Black Berkey™ članci za pročišćavanje

Formulaciju Black Berkey™ članaka za pročišćavanje testirali su laboratoriji ovlašteni od države i agencije EPA te rezultati testiranja nadilaze NSF/ANSI Standard 53.

Nema potrebe za skupim jednokratnim filterima. Black Berkey™ članci za pročišćavanje mogu se čistiti. Kada se protok vode smanji jednostavno izribajte Black Berkey™ članak za pročišćavanje Scotch Brite krpicom ili četkicom pod mlazom vode, ponovno ugradite i vaš je sustav spreman za nastavak pročišćavanja vode. Svaki od izdržljivih i učinkovitih članaka za pročišćavanje trajat će 11.356 litara (22.712 litara ako se radi o uređaju s dva članka) te Vam pružiti više godina učinkovitog pročišćavanja vode.

Black Berkey™ članci za pročišćavanje snažniji su od bilo kojeg drugog gravitacijskog filter članka. Mikro pore u Black Berkey™ člancima koji se mogu čistiti tako su male da virusi i patogene bakterije kroz njih jednostavno ne mogu proći. Ti se članci zapravo samodezinficiraju. Black Berkey™ članci za pročišćavanje tako su snažni da mogu ukloniti iz vode crvenu prehrambenu boju bez uklanjanja korisnih minerala potrebnih organizmu. U stvari, niti jedan drugi filter članak ne može takvo što ponoviti.

Tablica nečistoća i toksina koje u Berkey sustavima iz vode uklanjaju Black BerkeyTM članci za pročišćavanje

Hlapljivi organski spojevi (VOC)

Uklonjeni ispod razine detekcije:
Alaklor Atrazin Benzen Karbofuran Klor Klorbenzen Kloroform Tetraklorugljik 2,4-D DBCP p-Diklorobenzen o-Diklorobenzen 1,1-Dikloroetan 1,2-Dikloroetan 1,1-Dikloroetilen cis1,2_Dikloroetilen Trans_1,2_Dikloroetilen 1,2-Dikloropropan cis-l,3-Dikloropropilen Dinoseb Endrin Etilbenzen Etilen Dibromid (EDB) Heptaklor Heptaklor epoksid Heksaklorobutadien Heksaklorociklopentadien Lindan Metoksiklor MTBE Pentaklorofenol Simazin Stiren 1,1,2,2-Tetrakloroetan Tetrakloroetilen Toluen 2,4,5-TP (Silvex) 1,2,4-triklorobenzen 1,1,1-trikloroetan 1,1,2-trikloroetan Trikloroetilen o-ksilen m-ksilen p-ksilen

Dodatni članci za uklanjanje FLUORA i ARSENA

VIRUSI >99.999%
Iznad standarda za pročišćavanje:
MS2 - Fr kolifag

PATOGENE BAKTERIJE, CISTE I PARAZITI >99.9999%
Iznad standarda za pročišćavanje:
E. Coli - Klebsiella - Pseudomonas Aeruginosa - Giardia - Cryptosporidium - Raoultella Terrigena

TRIHALOMETANI
Uklonjeni ispod razine detekcije:
Bromodiklorometan - Bromoform - Kloroform - Dibromoklorometan (Utjecaj na zdravlje: bolesti mišića i živčanog sustava, rak)

RADIOLOŠKI
Uklonjeni ispod razine detekcije:
Radon 222

ANORGANSKI MINERALI
Uklonjeni ispod razine detekcije:
Rezidualni klor (Utjecaj na zdravlje: porođajni defekti, rak)

 

Budi COOL i komentiraj
WhatsApp