Želite li dodati liofiliziranu hranu u vašu ponudu ili jednostavno pokrenuti svoj vlastiti biznis iz nule?
Liofilizirana hrana vrlo je popularna među potrošačima već dugi niz godina. Kupci također počinju shvaćati da se tipična kvaliteta hrane velikih proizvođača (ili točnije uvoznika) ne može više sakriti pod oznakom 'liofilizirana'
AMARU je odličan izbor za sve manje i srednje obrte zainteresiranu za izradu kvalitetne iofilizirane hrane:.
- obiteljska poljoprivredna gospodarstva
- domači proizvodi
- dobavljači i proizvođači sirove hrane
- preppers
- procesuiranje mesa
- stočna hrana
- namirnice na otvorenom
- travari
- molekularne kuhinje
- komercijalne kuhinje
- müsli i zdrava hrana...
Odmrzavanje vrućim plinom
Skraćuje vrijeme od završetka jednog procesa do početka sljedećeg za manje od 30 minuta.
Vakuumska pumpa
Integrirano u kučište stroja ali i dalje lako dostupno
Mogućnost sklapanja više jedinica
ŠTO JE LIOFILIZACIJA ?
Liofilizacija, poznata i kao sušenje smrzavanjem, metoda je očuvanja namirnica zamrzavanjem, snižavanjem tlaka i uklanjanjem vode. Osušena hrana je vrlo lagana i zadržava većinu svojih nutritivnih vrijednosti i vitamina. Često se namirnice naknadno mogu rehidrirati.
ZAŠTO BIH ŽELIO LIOFILIZIRATI HRANU ?
Razlozi se kreću od produljenja roka trajanja pa do lakšeg skladištenja zbog vrlo male težine, potencijalne rehidracije namirnica, održavanja visokih razina nutritivnih vrijednosti i vitamina ili jednostavno zato što se neke namirnice ne mogu sušiti na bilo koji drugi način osim liofilizacijom kao štu su dinje, lubenice ili sladoled.
PROŠIRENJE VAŠEG ASORTIMANA
Velika većina liofiliziranog voća koje se danas prodaje na tržištu EU suši se u Aziji. Gdje se uzgajalo voće, koje su kemikalije dodane ili korištene tijekom procesa uzgoja ili sušenja - to ne znaju ni sami dobavljači.
AMARU je idealan liofilizator kojim možete započeti ozibljan posao sa liofiliziranim proizvodima. Sve više potrošača traži svježu, visokokvalitetnu hranu, koja se nažalost brzo kvari. Liofilizacija duže održava hranu dobrom bez dodavanja kemijskih konzervansa ili uništavanja toplinom.
ČESTO POSTAVLJENA PITANJA
Što se može liofilizirati u AMARU?
Od voća i povrća gotovo sve čega se možete sjetiti. Meso ili razni mliječni proizvodi također se dobro suše. Izuzetno slatki proizvodi (med, kondenzirano mlijeko) ili vrlo slana hrana ne mogu se liofilizirati.
Koliko traje sušenje u AMARU?
U potpunosti ovisi o količini vode u proizvodu. Može trajati samo 24 ali i 48 sati. Većini voća i povrća potrebno je oko 30 sati (bez smrzavanja) uz napunjenju komoru sa 7,5 kg. Međutim, to ovisi uglavnom o sadržaju vode u proizvodu, ali i o veličini pojedinih komada ili o površini područja na kojem voda napušta proizvod.
Mogu li sušiti istovremeno različite vrste hrane?
Da, u teoriji. Tijekom liofilizacije nema prijenosa mirisa, a višnje i pileće želuce uspješno smo zajedno osušiti. No, praktički to nema puno smisla tijekom proizvodnje. Uvijek će se jedna hrana osušiti ranije zbog drugačijeg omjera vlage, Zbog toga nepotrebno će zauzimati prostor dok se ostatak ne osuši.
Odgovara li uređaj higijenskim standardima?
Komora i ladice za namirnice na kojima se hrana suši izrađeno je od nehrđajućeg čelika 1.4301 (ranije AISI 304). Plastične komponente koje mogu doći u dodir s hranom izrađene su od kopoliestera za koji se može dostaviti certifikat za kontakt s hranom.
Koliki su operativni troškovi AMARU?
Ovisi o cijeni električne energije po 1 kWh. Jedna serija od 30 sati obično zahtijeva oko 33,5 kWh. Po cijeni od 0,56 kn po 1 kW, jedan proces košta maksimalno 20 kn. Druga stavka je mineralno ulje za vakuumsku pumpu. Po svakom procesu se potroši oko 4 kn
Koliki je kapacitet AMARU?
Tipičan kapacitet 7,5 kg namirnica. No, kapacitet se ograničava ponekad i sa ukupnom površinom i težinom namirnica. Primjera radi, liofilizirrali smo 10 kg jogurta dok s druge strane maksimalno 5 kg raznoraznog bilja.
Proizvodite li i veće liofilizatore?
Ne još. Međutim, AMARU je jedinstven po tome što je moguće složiti 2 jedinice jednu na drugu, udvostručiti kapacitet i uštedjeti na prostoru.
Koliki je vijek trajanja AMARU?
Budući da smo tijekom razvoja koristili uglavnom provjerene komponente iz laboratorijskih liofilizatora operabilnost je barem 10 godina. Ali vjerujemo da će AMARU (uz pravilno održavanje i servis) trajati puno dulje od toga.
Kako pakirati hranu nakon liofilizacije?
Po mogućnosti odmah nakon sušenja i bez pristupa vlažnom vanjskom zraku. Najčešće se koristi vakuumska ambalaža ili ambalaža s atmosferom inertnog plina.
PREMIUM KVALITETA I SIGURNOST
2006/42/EC direktiva pokrivena CE certifikatom - dozvoljena komercijalna aktivnost i upotreba
EU F-GAS regulacija potrebna od 1.1.2020. zadovoljena
Austrijska Pfeiffer vakuumska pumpa DUO 11 - korištena u svim VirTis laboratorijskim modelima ali i Martin Christ pilot projektima (Youtube)
ULVAC Njemački Pirani vakuum metar
Češka JDK jedinica za hlađenje
Inoks materijali kvalitete AISI 304 za kučište i police umjesto oslabljenih verzija
HotGas Defrost tehnologija - rashladni sustav se aktivira 'unatrag' te zagrijava komoru. S tom učinkovitošću ledeni se blokovi uklanjaju iz AMARU već za 15 & ndash; 20 minuta i spremni ste za sljedeću seriju.
Dodatan EM ventil samo za otpuštanje vakuuma - otpuštanje je vrlo 'glatko' i nemoguće je da se prah pomiješa unutar komore (u slučaju da ste sušili nešto vrlo lagano kao npr. bilje) visokim protokom zraka
Sigurnost - sustav polica nije napajano nikad dokle god je prisutan atmosferski tlak u komori
Kontrola - samotestiranje radi lakšeg otkrivanja problema prije servisa
'Pre-seal' opcija - stvara mali vakuum u komori na početku faze hlađenja kako bi zrak držao dalje od namirnica
Izolacija - nećete naći niti kap vode na stroju ili oko komore
Dodatne informacije
Zemlja porijekla | Češka Republika |
---|---|
Dostava iz | Češka |
Boja | Crvena |
Poslovna garancija | 1 godina / 2 godine produljeno jamstvo |
Tehnički detalji | Specifikacija
U paketu dolazi
|