Dr. Richard Schulze – Najbolja detoksikacija organizma na svijetu

Nerijetko radi većih zdravstvenih problema koje čovjek osvijesti i zapoćne detoksijaciju tijela postom na sokovima od voća i povrća, zgodno je preporučiti i ubrzanje i potporu po metodi Dr. Richard Shulze.

Ekipa iz Zagreb, prateći rad Dr. Richard Schulze, već desetak godina pomaže ljudima sa njegovim pristupom i terapijama, biljnjim tinkturama, čajevima i cijelim nizom prehrane i savjeta za životni stil, a od nedavno u Rugvici su otvorili i wellness centar za terapije.

Pročitajte njihov članak i javite im se ukoliko imate potreba za njihovim uslugama.

Dr. Richard Schulze - Najbolja detoksikacija organizma na svijetu

092 352 7589 ili 099 645 0504  [email protected] (od 08 do 16h pon-pet i nedelja)
  • ČIŠĆENJE CRIJEVA
  • ČIŠĆENJE JETRE I ŽUČI
  • ČIŠĆENJE KRVI
  • ČIŠĆENJE BUBREGA I MJEHURA
  • ČIŠĆENJE KOŽE

Kada počnete bilo koji program čišćenja organizma, izbacuju se otrovi koji su bili smješteni u vašoj masnoći i mišićima, i u različitim organima. Tokom efikasnog čišćenja, kada se ovaj otpad izbaci, on se smješta u debelom crijevu kako bi bio brzo izbačen iz organizma. Ako imate zatvor,ili neredovnu stolicu, ovi otrovi se tu smještaju, mogu se ponovo upiti i učiniti da stvarno obolite. Zbog toga mnogi ljudi, koji su počeli sa programom čišćenja, a da prije toga nisu osigurali da njihovo debelo crijevo radi, osjećaju slabost, drhtavicu, mučninu, glavobolju,drugim riječima, osjećaju se užasno.Prvi korak prema moćnom zdravlju i najbolji način da se spriječi bolest je da se redovno čisti debelo crijevo. Važno je i trenirati crijeva da se redovito prazne, 30-60 minuta nakon svakog glavnog obroka, dva do tri puta dnevno. Naš petodnevni program čišćenja crijeva pomoći će vam da postignete ove ciljeve.

Sve što jedete i pijete je probavljeno i putuje od crijeva, kroz portalnu venu, najprije do jetre. Sve što uđe u vaša usta mora prvo proći kroz jetru, i kroz njene mnogobrojne bezopasne provjere, prije nego što uđe u krvotok kako bi nahranio svaku stanicu u tijelu. Jedna od najvažnijih funkcija jetre je da proizvodi enzime i brojne druge kemikalije koje neutraliziraju i čine bezopasnim sve štetne i otrovne supstance u hrani, vodi i zraku.

Nijedna bolest se ne pojavljuje preko noći. Bolesti srca, rak skoro sve bolesti se razvijaju mjesecima, pa čak i godinama, nakon što jetra prestane čistiti itjelo.

To je njen posao. 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini, svake sekunde, neprekidno jetra čisti vašu krv. Njen posao je da uhvati, očisti, neutralizira, onesposobi, ubije i eliminira sve što ste udahnuli, unijeli ili upili, a što bi moglo naštetiti vašem tijelu.

Bakterije, gljivice, virusi, paraziti, stari ostaci farmaceutskih lijekova, alkoholna pića, stara dotrajala crvena krvna zrnca, kancerogena isparenja iz plastike, toksične kemikalije iz domaćinstva, pesticidi, insekticidi, konzervansi, kemijski dodaci u hrani na vašem tanjuru, prirodni ili umjetni toksini, predstavljaju supstance s kojima se jetra bori.

Postoji doslovno milijun toksičnih tvari koje cirkuliraju u krvotoku i povrjeđuju svaku stanicu vašeg tijela. Kad jetra ne bi neprekidno uklanjala ove toksične otrove, umrli bismo za nekoliko sati!

Vi i svaki organ u vašem tijelu, zapravo, svaka od vaših 100 milijuna stanica, ima dvije iste osnovne funkcije – unutra i van, unutra i van, unutra i van…

Prilagođava hranu koja ulazi unutra, pa izbaci otpad van. A, kada dođe do izbacivanja (eliminacije otpadnih tvari), vaše tijelo ima samo dva glavna načina da se riješi otpada.

Čvrsti otpad se otklanja putem debelog crijeva, a tekući otpad se izbacuje putem bubrega i mokraćnog mjehura.

Vaši bubrezi, mnogo su profinjeniji organi. Sastoje se od približno dva milijuna složenih, mikroskopskih jedinica koje se nazivaju nefroni, a koji filtriraju većinu tekućeg otpada iz vašeg organizma. Krajnji otpadni proizvod je urin (mokraća), koji se sastoji od 95% tekućine i 5% otopljenih tvari kao što su minerali, dušični otpadni produkti, pa čak i krv, gnoj, bakterije i mikroskopski paraziti.

Najviše štete vašim bubrezima i njihovoj sposobnosti da čiste krv uzrokuje toksemija (pretjerano nečista krv), koja je rezultat nezdravog načina života. Ukoliko vaša krv ima previše otrovnog otpada u sebi, to veoma teško pada bubrezima. Ovo može biti uzrokovano zatvorom, starim fekalnim tvarima u crijevima i ponovnim upijanjem otrova nazad u krv (što je poznato kao autointoksikacija). Vaš način prehrane možda sadrži previše „junk fooda“ (smeća od hrane),koja je bogata otrovnim kemikalijama iz konzervansa i insekticida.

S visokom razinom otrova u krvotoku, od zadržanog otpada i režima prehrane, vaši bubrezi nemaju šanse i ne mogu obavljati posao čišćenja. Oni su jednostavno preopterećeni. To je kao da očekujete da filtar za ulje u vašem automobilu obavlja svoj posao, a niste promijenili ulje već 150.000 km i ono je prepuno nečistoća. Vaš filtar za ulje (bubrezi) tako će otkazati i vaše ulje (krv) ostat će prljavo, dok vaš motor (tijelo) ne zakaže.

OČISTITE ORGANIZAM I DOŽIVITE ČUDO!