Alkalna detoksikacija mijenja vaše zdravlje

Određene promjene u našim navikama u prehrani značajno može smanjiti kiselost u organizmu, a da se pritom osjećate puno bolje a izgledate svježije!

Vrijeme je da primijenite jednostavnu dijetu; alkalnu detoksikaciju koja podrazumijeva smanjenu količinu kisele hrane, a povećate unos alkalne hrane.

Ravnoteža ph vrijednosti u našem tijelu je ključ života. Ph vrijednost određuje koliko je nešto kiselo ili alkalno, a naša krv treba održati ph blago alkalnom da bi bili zdravi.

Ako se želi preći na dugotrajniju alkalnu detoksikaciju organizma potrebno je postepeno izbaciti proteine životinjskog porijekla. Dakle, bez mesa, jaja, sira, mlijeka ili bilo kakvog mliječnog prozvoda.

Istovremeno usvajanje navike konzumiranja više svježeg povrća i voća, uključujući puno zelene salate i čiste pitke vode. Alkalna detoksikacija je zasnovana na zdravoj prirodnoj prehrani pa stoga zahtijeva se smanjenje ili potpuno izbjegavanje nezdravih masti.

Kao i u svakom ispravnom prirodnom programu detoksikacije, potrebno je mnogo piti čistu vodu (barem 2 litre dnevno) te razne zelene sokova, a svakako treba izbjegavati prerađenu hranu (onu koja nije u svom prirodnom obliku), alkoholna pića, kofein, nikotin i šećer.

Vrlo brzo će te se osjećati bolje i ukloniti će te sve loše simptome izazvane neuravnoteženom ph vrijednošću. Ovakav način prehrane će također smanjiti količinu kalorija i masti koje konzumirate svaki dan, što dovodi do gubitka težine. Primjetiti će te mnoge pozitivne promijene kao što su više energije, bolju mentalnu jasnoću i bolju koncentraciju, čvršće nokte, kosu, vaš ten će zablistati te će i ljudi oko vas primijetiti razliku...

Primjeri alkalne hrane:

  • Alge
  • Peršin
  • Papaja
  • Naranče
  • Špinat
  • Limun
  • Orasi
  • Repa
  • Zelena salata
  • Biljni, povrtni i voćni sokovi

Ova laganija detoks dijeta trebala bi trajati od 1 do 5 dana, ovisno od osobe do osobe ili problema kojega se želite riješiti. Slušajte svoj organizam, on zna koliko može. U početku je moguća neugodna stolica, znoj i lagana mučnina radi povečanog lučenja fekalija i toksina iz organizma, no to su pozitivne nuspojave i ne traju dugo. Nakon toga slijedi navala energije!

Kako bi cijeli proces stavili u turbo režim rada čišćenja organizma i bolje pročistili vaše tijelo svakako preporučujemo jednu od najboljih tinktura DETOKS+ i ČAJ ZA DETOKSIKACIJU

Da ne bih samo se zaustavili na savjetima o prehrani i zdravlju, evo i jedan prikaz onoga što je bitno u našem životu...

[efb_likebox fanpage_url="https://www.facebook.com/prirodan.nacin" box_width="500" box_height="1000" responsive="1" show_faces="1" show_stream="1" hide_cover="0" small_header="1" locale="hr_HR"]

David Katalinić

David Katalinić

glavni at Prirodan Način
David Katalinić
David Katalinić

Latest posts by David Katalinić (see all)

David Katalinić