Multipla skleroza – iskustvo

Zovem se Tajana i imam 37 godina. Bolujem od multiple skleroze 14 godina. Unazad par godina pokušavam promijeniti svoje loše životne navike, pogrešnu prehranu a sve sa ciljem poboljšanja svog zdravstvenog stanja.

Ovo je moja priča. . .

Puno sam čitala i proučavala različite vrste prehrane (vegetarijanska, prehrana po krvnim grupama i sl. ) te sam došla do zaključka da je sirova prehrana rješenje za mene.

To uključuje sve voće i povrće u sirovom obliku, orašaste plodove i sjemenke uz puno čiste destilirane vode, te svježih iscijeđenih sokova. Uz to je i važan svjež zrak, sunce, kretanje te optimalan odmor i san.

Budući da su moji zdravstveni problemi ozbiljni (u invalidskim kolicima sam zadnje dvije godine) zaista treba biti discipliniran i potpuno prijeći na sirovu prehranu. Ali, moram vam priznati da baš i nisam 100 % disciplinirana, no trudim se i polako se mijenjam.

U tome mi je jako puno pomogao LIFEENERGY sokovnik na hladno prešanje, koji je zaista odličan omjer kvalitete i cijene. Nakon što sam prošlo ljeto bila na prijelaznoj prehrani neko vrijeme, odlučila sam napraviti post na svježe iscijeđenim sokovima od voća i povrća. Bila sam na postu 11 dana i mogu vam reći da mi je bilo fantastično! Popravila mi se probava (inače sam patila od kroničnog zatvora zadnjih 10-tak godina), nestao je stalno prisutni teški umor, bila sam puna energije i elana. Istina, prva tri dana nije baš lako izdržati, ali poslije ti uopće ne fali kruta hrana niti te privlači; jer sve što ti treba dobiješ u sokovima. Svojim ukućanima sam i dalje normalno kuhala i pripremala uobičajenu hranu i nije me niti jednom povuklo da prekinem post. Stvarno sam se super osjećala. Izgubila sam i dosta na kilaži (ne znam točno koliko, nisam se vagala), po mojoj procjeni oko 8 kg.

prije poslije

Svakako bih svima preporučila upotrebu LIFEENERGY sokovnika jer svaki kupovni sok nije ni sluga onome kojeg sami iscijedite iz voća i svježeg ga popijete prepunog vitamina, minerala i živih enzima, bez ikakvih kemikalija i aditiva. Na taj način sam postigla da i moj sin, koji inače ne voli agrume, ananas i slično voće, obožava popiti sok od istoga, te na taj način dobije potrebne vitamine i sve hranjive tvari koje se nalaze u voću.

Nama omiljen sok je od jedne veće mrkve, dvije srednje jabuke i dvije naranče.

Sokovnik je zaista jednostavan za upotrebu i lako se održava. Sve u svemu, odličan je i pravi saveznik u borbi sa viškom kilograma, te u zdravom načinu življenja. Preporučujem ga svima!

Živjeli!