Kontrola istakanja alkohola na baru



Pretjerano točenje predstavlja znatan financijski gubitak koji proizlazi iz neadekvatnog upravljanja volumenima točenja za alkoholna pića.

Bilo da se barmeni upuštaju u ovu praksu kako bi osigurali veće napojnice, zadovoljili redovite posjetitelje, poslužili prijatelje ili zbog nedovoljnih vještina, to u konačnici povećava vaše troškove točenja.

Vaš sustav prodajnog mjesta (POS) obračunat će samo pića koja su naručena, na način na koji su zatražena. Sva pića koja ste previdjeli, poklonili ili ukrali neće biti zabilježena u vašoj evidenciji. Korištenje mjernih uređaja za izvještaj količine točenja može biti vrlo korisno.

Ocjenjujete li uspjeh svog poslovanja na temelju dobiti koju ostvarujete ili dobiti koju želite postići?

Postotak cijene koštanja omogućuje menadžerima da procijene razliku između njihove stvarne dobiti i projiciranih ciljeva. Ova analiza pruža uvid u izvedbu i pokazuje jesu li potrebna poboljšanja.

Odredite svoju cijenu po porciji. Trebat će vam i veličina i cijena boce.

Na primjer:
25 dolara za 1 litru. (1 litra = 35 Oz Imp. ili 34 Oz US)
Cijena po Oz = $25/35 = $0,714
Stoga, za 1 Oz Imp., cijena je 0,714 USD.

Izračunajte sami svoj postotak cijene koštanja.
Prodajna cijena (bez poreza): 6,50 USD Postotak cijene: 0,714 USD / 6,50 USD = 10,9%

Što možete zaključiti iz ovih informacija?

Ako nudite različite veličine udarca, bitno je izračunati postotak prodaje za svaku, iako metodologija ostaje dosljedna. Korištenje Excel proračunske tablice može pojednostaviti ove izračune.

Pod pretpostavkom da ste u srpnju poslužili 20 boca ove marke:

  • 25 $ x 20 = 500 $
  • 500 USD / 10,9% = 4587 USD je optimalna prodajna brojka ako ste prodali svih 20 boca u cijelosti.

Ovaj ciljani prihod predstavlja vaš cilj. Što ste bliže ovoj brojci, to će vaš posao biti uspješniji!

Ako vaše izvješće pokazuje da je prodaja ovog proizvoda u srpnju iznosila 3950 USD:

  • $4,587 - $3,950 = $637 predstavlja manjak prodaje.

Budući da ciljna količina po čaši (1 oz) ostaje konstantna,

  • 637 USD x 10,9% = 69,43 USD predstavlja cijenu alkohola.
  • 69,43 USD / 25 USD = 2,77 boca x 35 oz.
  • To je jednako 96,95 Oz, ili približno 97 propuštenih hitaca.

 

Gdje je nestao sav ovaj alkohol?

Možda se nešto količine izgubilo u posudi za kapanje ili su čaše možda prepunjene.  Koliko ćete pripisati posluženim čašama koje nisu evidentirane u vašem POS sustavu? Je li to 10% ili možda 70%? Odgovor je neizvjestan. S 10%, mogli biste izračunati prihod od 9,7 udaraca za srpanj, ukupno 65 USD. Ako vjerujete da je bliži 50%, pomnožite s 5

Postoji li dobro i brzo ROI rješenje?

Sustav kontrole alkohola Eclipse osmišljen je kako bi vam pomogao u postizanju rezultata koji su dosljedno usklađeni s vašim ciljevima tijekom cijele godine.

Ovaj je sustav konstruiran kao elektronička kontrolna postavka smještena ispod šipke, osiguravajući da ne zauzima vidljiv prostor. Prateći prsten na žici posjetiteljima je gotovo neprimjetan. Prsten funkcionira tako da detektira izljeve boca, zatim ispušta unaprijed određenu količinu dok održava zapis svake transakcije unutar jedinice, koji se zatim učitava u oblak.

Izljevi za piće Eclipse imaju ventil i programibilni RFID čip. Svaki grlić dizajniran je za pričvršćivanje na bocu alkohola, s jedinstvenim identifikatorom u rasponu od 0 do 255 koji se dodjeljuje svakoj marki pohranjenoj u memoriji sustava. Kada se izljev umetne u naznačeni prsten, očitava se identifikator čipa, a na ekranu se prikazuje odgovarajući naziv proizvoda. Dok barmen naginje prsten i bocu kako bi točio piće, ventil se otvara kako bi oslobodio odabranu porciju, koja se može podesiti pomoću gumba P1 do P4.

Eclipse izljevi za alkohol kalibrirani su za točenje brzinom od 10 ml u sekundi, dok oni namijenjeni za vino uz čaše toče brzinom od 25 ml u sekundi. Cijeli proces posluživanja jedne šalice, od trenutka kada barmen podigne bocu do trenutka kada je vrati, traje otprilike 9 sekundi. Tijekom tog intervala mjeri se porcija i snima pogodak. Višestruke količine istog alkoholnog pića mogu se poslužiti držeći bocu okrenutu naopako, s programiranim intervalom između svakog točenja. Dostupna je video demonstracija za ilustraciju brzine usluge.

Programiranje i instalacija

Programiranje vašeg sustava bit će olakšano od strane našeg tehničkog servisnog tima. Da biste započeli ovaj proces, navedite sljedeće:

  • Sveobuhvatan popis alkoholnih pića dostupnih u vašem baru, formatiran u Excel ili .CSV.
  • Količina boca za svaku marku.
  • Standardna veličina injekcije koju želite koristiti, navedena u uncama ili mililitrima (npr. 1 oz, 1,25 oz, 1,5 oz, 30 ml, 50 ml itd.).
  • Potrebne veličine izljeva za miješana pića (npr. 1/4, 1/3, 1/2, itd.).

Programirat ćemo vaš sustav u skladu s tim i poslati vam PDF na provjeru, s detaljima o brojevima dozera, dodijeljenim proizvodima i programiranim veličinama istakanja za svaku stavku. Vaš će sustav biti poslan već unaprijed programiran.

Po primitku ćete morati samo instalirati sustav i spojiti ga na mrežu (mrežni kabel je uključen). Mi ćemo daljinski pristupiti vašem računalu kako bismo instalirali potreban softver, implementirali vaše programiranje i povezali Eclipse sustav(e) sa softverom. Zatim ćete postaviti dozere na boce i programirati brojeve čipova da odgovaraju proizvodima na vašem popisu. Videozapis će vas voditi kroz ovaj postupak.

Eclipse sustavi mogu se koristiti u kombinaciji sa serijskim ili mrežnim termalnim pisačem računa. Na kraju svake smjene izradit će se izvješće s pojedinostima posluženih proizvoda, njihovim odgovarajućim količinama i ukupnim iznosom za usporedbu sa naplaćenim.

Ovaj sustav je također mrežno integriran u vaše POS sustave i blagajne za povezivanje i čitanje podataka ili slanje e-poštom. S Liquor Manager Live softverom, koji povezuje u grupu više uređaja unutar bara i pruža mogućnost automatiziranog upravljanja prodajom pića i provjere u stvarnom vremenu online ili offline.

Preuzmi naš cjenik u PDF ili XLS formatu
;
WhatsApp